מרק עדשים וירקות טחון

מרכיבים:

  • 500 גר' עדשים אדומות/עדשים ירוקות
  • 1.8 ליטר מים (או יותר, תלוי בסמיכות הרצויה)
  • ירקות (ניתן לשנות):
    • 5-6 גזרים
    • 2 קישואים
    • דלעת (חתיכה בינונית
    • רבע-חצי בטטה (תלוי בגודל)
    • חצי קולורבי
    • 1 בצל
    • 1 כרישה
    • 4-5 פרחי כרובית
  • מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס, כמון, כורכום – לפי הטעם

איך מכינים?

  1. יש להשרות את העדשים (עדשים כתומות ניתן להשרות 5 שעות, עדשים ירוקות עדיף להשרות לפחות 12 שעות ולהחליף מדי פעם את מי ההשרייה)
  2. יש לשים העדשים עם המים בסיר גדול ולהרתיח למשך 10 דקות. .
  3. להוסיף את הירקות ולהביא שוב לרתיחה.
  4. להוסיף את התבלינים.
  5. להנמיך את האש ולבשל למשך כ-30 דקות עד שהירקות והעדשים יתרככו..
  6. לטחון הכל בבלנדר (יש אופציה לא לטחון ולאכול את המרק כמו שהוא)