קרקרים מקמח טף

הטף הוא דגן, אך אינו מכיל גלוטן ובזכות זה קל יותר לעיכול.
הוא הגיע אלינו מאתיופיה והוא ממש נכס לאומי שם!
החל משנת 1996 הוכרז הטף ע"י ארגון הבריאות העולמי – כ"מזון על" - בעל ערכים תזונתיים גבוהים מאד, סגולות ויתרונות רבים:

  • עתיר בויטמיני B ועשיר במינרלים שונים: מגנזיום, סידן, מנגן וברזל (מומלץ לצרוך ממנו כחלק מטיפול באנמיה מחוסר ברזל, או במצבי חולשה)
  • עשיר באחוז חלבון גבוה, ולכן מעולה לכל מי שמבצע פעילות גופנית, לבניית מסת שריר
  • בעל תכולת סיבים גבוהה, ולכן מעולה לשמירה על המשקל מכיוון שיוצר תחושת שובע ממושכת
  • מכיל כמות סידן הגבוהה ולכן כדאי לשלב אותו בתזונה למניעת דלדול מסת עצם ולמצבים של אוסטאופורוזיס
  • נחשב כקמח שאינו מעורר אלרגיות, ומתאים מאד לאנשים בעלי רגישות של מערכת העיכול (מעולה גם לתינוקות)

מתכון לקרקרים מקמח טף ב-5 דקות:

מרכיבים (מתאים ל-2 תבניות):

  • כוס וחצי קמח עדשים כתומות/קמח טף/קמח חומוס
  • חצי כפית עד כפית מלח
  • כפית אבקת שום לפי טעמכם האישי
  • 2-3 כפיות זעתר
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס-כוס מים
  • חצי כוס שומשום מלא

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מערבבים את כל המרכיבים היבשים ואז מוסיפים את הרטובים.
  3. מחלקים את התערובת לשניים.
  4. משטחים על נייר אפייה
  5. משטחים כל חלק של התערובת לעובי דק ואחיד בין שני ניירות אפייה (לשמן עם תרסיס שמן)
  6. מפרידים את נייר האפייה העליון
  7. חורצים לריבועים קטנים (אני עושה זאת עם גלגלת פיצה)
  8. מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות (או מעט יותר) עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים.

בתיאבון ולבריאות!