top of page
מרק עדשים וירקות טחון
המצרכים:
-
500 גר' עדשים אדומות/עדשים ירוקות
-
1.8 ליטר מים (או יותר, תלוי בסמיכות הרצויה)
-
ירקות (ניתן לשנות):
-
5-6 גזרים
-
2 קישואים
-
דלעת (חתיכה בינונית
-
רבע-חצי בטטה (תלוי בגודל)
-
חצי קולורבי
-
1 בצל
-
1 כרישה
-
4-5 פרחי כרובית
-
מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס, כמון, כורכום – לפי הטעם
איך מכינים?
-
יש להשרות את העדשים (עדשים כתומות ניתן להשרות 5 שעות, עדשים ירוקות עדיף להשרות לפחות 12 שעות ולהחליף מדי פעם את מי ההשרייה)
-
יש לשים העדשים עם המים בסיר גדול ולהרתיח למשך 10 דקות. .
-
להוסיף את הירקות ולהביא שוב לרתיחה.
-
להוסיף את התבלינים.
-
להנמיך את האש ולבשל למשך כ-30 דקות עד שהירקות והעדשים יתרככו..
-
לטחון הכל בבלנדר (יש אופציה לא לטחון ולאכול את המרק כמו שהוא)
למידע נוסף השאירו פרטים ואחזור אליכם
bottom of page