top of page
rock-2527630_1280.jpg

מרק עדשים וירקות טחון

המצרכים:

  • 500 גר' עדשים אדומות/עדשים ירוקות

  • 1.8 ליטר מים (או יותר, תלוי בסמיכות הרצויה)

  • ירקות (ניתן לשנות):

  • 5-6 גזרים

  • 2 קישואים

  • דלעת (חתיכה בינונית

  • רבע-חצי בטטה (תלוי בגודל)

  • חצי קולורבי

  • 1 בצל

  • 1 כרישה

  • 4-5 פרחי כרובית

  • מלח עשבים ופלפל שחור טרי גרוס, כמון, כורכום – לפי הטעם

איך מכינים?

  1. יש להשרות את העדשים (עדשים כתומות ניתן להשרות 5 שעות, עדשים ירוקות עדיף להשרות לפחות 12 שעות ולהחליף מדי פעם את מי ההשרייה)

  2. יש לשים העדשים עם המים בסיר גדול ולהרתיח למשך 10 דקות. .

  3. להוסיף את הירקות ולהביא שוב לרתיחה.

  4. להוסיף את התבלינים.

  5. להנמיך את האש ולבשל למשך כ-30 דקות עד שהירקות והעדשים יתרככו..

  6. לטחון הכל בבלנדר (יש אופציה לא לטחון ולאכול את המרק כמו שהוא)

למידע נוסף השאירו פרטים ואחזור אליכם

תודה על פנייתך, אשמח לעזור!

bottom of page