top of page
Kreker.jpg

קרקרים מקמח טף

הטף הוא דגן, אך אינו מכיל גלוטן ובזכות זה קל יותר לעיכול.
הוא הגיע אלינו מאתיופיה והוא ממש נכס לאומי שם!
החל משנת 1996 הוכרז הטף ע"י ארגון הבריאות העולמי – כ"מזון על" - בעל ערכים תזונתיים גבוהים מאד, סגולות ויתרונות רבים:

  • עתיר בויטמיני B ועשיר במינרלים שונים: מגנזיום, סידן, מנגן וברזל (מומלץ לצרוך ממנו כחלק מטיפול באנמיה מחוסר ברזל, או במצבי חולשה)

  • עשיר באחוז חלבון גבוה, ולכן מעולה לכל מי שמבצע פעילות גופנית, לבניית מסת שריר

  • בעל תכולת סיבים גבוהה, ולכן מעולה לשמירה על המשקל מכיוון שיוצר תחושת שובע ממושכת

  • מכיל כמות סידן הגבוהה ולכן כדאי לשלב אותו בתזונה למניעת דלדול מסת עצם ולמצבים של אוסטאופורוזיס

  • נחשב כקמח שאינו מעורר אלרגיות, ומתאים מאד לאנשים בעלי רגישות של מערכת העיכול (מעולה גם לתינוקות)

מרכיבים (מתאים ל-2 תבניות):

  • כוס וחצי קמח טף

  • חצי כפית-כפית מלח

  • חצי כפית-כפית אבקת שום 

  • 2 כפות שטוחות זעתר/אורגנו

  • רבע כוס+כף שמן זית

  • כפית שטוחה אבקת אפייה ללא אלומיניום

  • חצי כוס-כוס מים

  • חצי כוס שומשום מלא

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות

  2. מערבבים את כל המרכיבים היבשים ואז מוסיפים את הרטובים.

  3. מחלקים את התערובת לשניים

  4. משמנים עם מעט תרסיס שמן שתי ניירות אפייה

  5. משטחים כל חלק של התערובת לעובי דק ואחיד בין שני ניירות אפייה 

  6. מפרידים את נייר האפייה העליון

  7. חורצים לריבועים קטנים (אפשר עם גלגלת פיצה)

  8. מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות (או מעט יותר) עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים.

בתיאבון ולבריאות!

למידע נוסף השאירו פרטים ואחזור אליכם

תודה על פנייתך, אשמח לעזור!

bottom of page