טיפול בצמחי מרפא
רפואת הצמחים, פיטותרפיה, היא הרפואה העתיקה ביותר בעולם. קיימות עדויות רבות לעיסוק בצמחי מרפא כבר מלפני כ-6000 שנים. מקורן של העדויות ברפואה ההודית, האשורית, המצרית והסינית.
הטיפול בצמחי מרפא, להבדיל מהטיפול ברפואה המערבית, נעשה ע"י הרכבת פורמולות צמחיות בהתאמה אישית לכל מטופלת. בטיפול ישנה התייחסות מעמיקה למצבה הבריאותי העכשווי של המטופלת, להיסטוריה הרפואית שלה, אורח החיים שלה, ההרגלים שלה והמצב הנפשי בו הוא נמצאת.
הטיפול בצמחי מרפא מסייע בריפוי בעיות פיזיות שונות:
-
חוסר איזון הורמונלי שמתבטא בבעיות פריון וקושי להיכנס להריון או להחזיק הריון (הפלות חוזרות).
-
שחלות פוליציסטיות.
-
אנדומטריוזיס.
-
בעיות במחזור החודשי (אמנוריאה, מחזור לא סדיר, כאבי מחזור, אקנה, מצבי רוח, תסמונת קדם ווסתית - PMS, תסמיני גיל המעבר ועוד).
-
בעיות במערכת העיכול (עצירויות, שילשולים, כאבי בטן, גזים, נפילות אנרגיה, קרוהן, קוליטיס, סכרת, כולסטרול גבוה ועוד).
-
יתר לחץ-דם, מחלות מפרקים, אלרגיות, פריחות ופצעים בעור, דלקות שונות, ועוד המון מחלות שונות.
המקור של לפחות 25% מהתרופות הוא בצמחים. תרופות רבות נעשו מחומרים שמקורם בצמחי מרפא או משעתוק סינתטי של חומרים כאלה. למשל המורפין (Morphine), משכך כאבים חזק המופק מהפרג.
הרפואה המערבית משתמשת רק בחומרים הפעילים שבצמח, ואינה עושה שימוש בשאר החלקים שלו.
הייחודיות של רפואת הצמחים שהיא מתבססת על הפעילות של הצמח כולו, שעשוי להכיל אלפי מרכיבים. לעיתים קרובות תרופה צמחית העשויה מהצמח כולו תיהיה יעילה יותר ממרכיביו הנפרדים, מפני שכל המרכיבים פועלים בצורה סינרגטית, מתואמת, לטיפול וריפוי. בנוסף, צמחים נוטים לפעול באופן הדרגתי, ובכך פועלים לחיזוק מערכת החיסון וההגנה של הגוף לאורך זמן. פעילותן של תרופות, לעומת זאת, היא מהירה וממוקדת יותר, וזו גם הסיבה שהן גורמות ליותר תופעות לוואי.